ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αρκαδια 93.8 απο τους συντακτες του arcadia938.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Παναρκαδικος

Αρκαδικος

Τοπικα

A1 Basket

Ηχητικα

Ακαδημιες

Βγήκαμε στις αγορές

Ο Αστέρας κατάφερε μέσα σε ένα καλοκαίρι κάτι πολύ σημαντικό. Δεν λέω καλό το 1-1 στο φιλικό με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης", για τα πρώτα συμπεράσματα που εξήχθησαν από το οποίο σας παραπέμπω στην έμπειρη κι έγκυρα πένα του Θοδωρή Τσούτσου. 

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

 

Αλλά τα φιλικά είναι... φιλικά. Ούτε για να ενθουσιαζόμαστε υπερβολικά, ούτε για να απογοητευόμαστε. Περισσότερο εξυπηρετούν να μπερδεύουν (ενίοτε και να ξεμπερδεύουν) τον Στάικο Βεργέτη, τον Μπέσνικ Χάσι, τον  Μανόλο Χιμένεθ και τους συναδέλφους του, τα παιδιά που αγωνίζονται στις ομάδες να εμπλουτίσουν τους λογαριασμούς τους στα social media και τους θεατές να "σκοτώσουν" την ώρα τους μετά από τα "μπάνια του λαού". Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Κλείνει η παρένθεση. Επιστρέφω στην πρώτη πρόταση. Τι κέρδισε ο Αστέρας μέσα σε ένα καλοκαίρι; Επαφές των οποίων ηγήθηκε ο Νίκος Γαλανακόπουλος, με κορυφαίους agents και κορυφαία clubs. 

Έτσι παίζεται το παιχνίδι πλέον. Έχεις κονέ; Πουλάς τον Σιόβα στη Λεγκανές με 3.000.000 ευρώ; Δεν έχεις; Πουλάς τον Μάρκους Μπεργκ στην Αλ Αΐν (οι Άραβες δεν φημίζονται και ως "κάβουρες") με 2.000.000 και λες και ένα "για χαμπίμπι". Ή έρχεται η Μπούρσασπορ για τον Γιόχανσον και σου δίνει 2.000.000 και δυσκολεύεσαι να πεις όχι.

Έτσι γίνεται παντού. Όχι μόνον στην Ελλάδα. Αξίες, υπερ(αξίες) και υπό(αξίες). Έτσι προχωρά το προϊόν, αυτοί είναι οι κανόνες του. Ή παίζεις με αυτούς, ή... δεν παίζεις.

Πάμε στο ζητούμενο. Ο Αστέρας πούλησε γύρω στο 1.500.000 ευρώ τον Ντοναρούμα στη Μίλαν. Άξιζε τόσο (όσο ο Μπεργκ); Όχι, φυσικά. Τον επέβαλε ο αδερφός του;

Ενδεχομένως ναι. Αλλά μόνος του; Όχι! Σίγουρα όχι! Ο Μίνο Ραϊόλα έκανε όλη τη δουλειά. Αυτόν που πήρε ως ατζέντη χθες ο Βεράτι για να πάει από την ΠΣΖ στην Μπαρτσελόνα. Αυτόν που παίζει "θέατρο σκιών" με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να επιστρέψει ο Ζλάταν. Αυτόν που έχει τον τρελό-Μπαλοτέλι, αυτόν που θα πάει τον Παϊτίμ Κασάμι με σοβαρό ματς από το 2015 σε ομάδα της Serie A.

Μπορεί να βγει ο Αστέρας χαμένος από μια τέτοια γνωριμία; Βγήκε κερδισμένος μια φορά, γιατί να μη βγει και δεύτερη και τρίτη;

Πάμε και στον μικρό τον Κορεάτη. Δεν ξέρει κανείς αν θα μείνει. Δεν λογίζεται και ως πρώτη λύση. Μπορεί να γίνει μέσα στη χρονιά, αλλά τώρα δεν είναι. Αλλά, άνοιξε "κανάλι" Αστέρα - Μπαρτσελόνα. Ή μήπως δεν το θέλουμε επειδή δεν έρχεται στην Τρίπολη ο Μέσι, ο Νεϊμάρ και ο Σουάρες.

Ας είμαστε σοβαροί. Κι από τη Μπαρτσελόνα Γ' να έρθει κάποιος (όχι από την Μπαρτσελόνα Β' που είναι το παιδί), "παπάδες" θα κάνει.

Τρίτος αστερίσκος. Ισνάλδο. Τον έφερε ο ίδιος ατζέντης που έφερε τον Σκόκο. Αυτός που είχε τον Μέσι μέχρι την ηλικία των 17 ετών. Πανίσχυρος στη Λατινική Αμερική. Δύο παραδείγματα αρκούν.

Τέταρτος και τελευταίος. Σενεγάλη. Ήρθε ένα παιδί από την Γκάνα. Με μηδενικό κόστος. Με υψηλή (ενδεχόμενη) μεταπωλητική αξία. Πόσα παιδιά έρχονται από την Αφρική στην Ευρώπη (ειδικά σε Σκανδιναβία) και μετά μοσχοπωλούνται στα πέντε μεγαλύτερα παραδείγματα...

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 30 10 4 16 34
2 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 30 7 13 10 34
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 30 7 11 12 32
4 ΟΦΗ 30 6 13 11 31
5 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 30 7 8 15 29
6 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 30 6 9 15 27
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 30 5 10 15 25
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 30 3 10 17 19

Ροη Ειδησεων

Μοιρασου την σελιδα μας

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

No upcoming matches!