ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αρκαδια 93.8 απο τους συντακτες του arcadia938.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Παναρκαδικος

Αρκαδικος

Τοπικα

A1 Basket

Ηχητικα

Ακαδημιες

Ο Μπάκος, ο Μποροβήλος και οι νταβατζήδες!

Καλώς ήρθατε στον θαυμαστό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι ενδείξεις έγιναν αποδείξεις χάρη στον υπερκοριό (αλήθεια τι έχει να πει ο κύριος κοριός για τα υποβρύχια και τις άλλες μπίζνες των πολιτικών) και πλέον τα άπλυτα του χώρου βγήκαν στη φόρα.

Καιρός ήταν, είχαν αργήσει κιόλας. Πόσο ακόμη θα αλώνιζαν, οι αυτοανακηρυσσόμενοι προστάτες των πάντων και μεταξύ αυτών και του Αστέρα;

 

Πάντως, να ξέρετε ότι η ιστορία δεν είναι θέμα προσώπων αλλά δομής. Οι νταβατζήδες πάντοτε υπήρχαν, απλά κάθε εποχή είχαν διαφορετικό στιλ και μεθοδολογία. Άλλοτε ήταν κοκκαλιάρηδες, τώρα είναι σαφώς πιο παχουλοί και πιο ψηλοί. Και να φύγουν αυτοί (φυλακιστούν ή ταχθούν σε φυγή από το ποδόσφαιρο) θα πρέπει το κράτος να εξασφαλίσει ότι δεν θα πάρουν άλλοι όμοιοι τη θέση τους. Τον Μπέο και τον Ψωμιάδη τους γεννάει, ακόμη χειρότερα τους ανέχεται και δυστυχώς καμιά φορά τους επιβραβεύει το ίδιο το κράτος. 

 

Το κράτος τους ήξερε, και δεν χρειαζόταν καν τη βοήθεια των «καταδοτών» και των κοριών προκειμένου να τους τυλίξει. Είχε πολλές αφορμές, χρόνια τώρα. Δεν είμαι από αυτούς που υιοθετούν την άποψη ότι όλα αυτά γίνονται για να περάσει στη ζούλα το μεσοπρόθεσμο. Ο κόσμος μπορεί να ξεχνιέται με τους Μπέους και τους Μάκαρους, αλλά και φυλακή να μπουν αυτοί, πάλι ο συνταξιούχος και ο μικρομεσαίος δεν θα έχουν να φάνε. Άρα τα μέτρα είναι θηλιά και αυτό δεν αλλάζει όσο και αν βομβαρδιζόμαστε από συνομιλίες με «σπόρια, γ…… στο 92, βιταμίνες για τους τελικούς και αγωνίες για το αν θα πέσει η Τρίπολη ή η Κέρκυρα».

 

Όλα είναι θέμα βούλησης. Ο μηχανισμός λειτούργησε επιτέλους μεθοδευμένα, συντονισμένα και χωρίς διαρροές, πράγμα πολύ σημαντικό για να μην προλάβουν να καλυφθούν οι λερωμένες φωλιές. Πάνω σε αυτό έχω να πω το εξής: επειδή η υπόθεση είναι ιδιαίτερα σοβαρή δεν πρέπει να μπουν μαζί τα χλωρά με τα ξερά. Οφείλουν όλοι να προσέχουν τι συμπεράσματα θα βγάλουν, ακόμα και αν ο λαϊκισμός και το κουτσομπολιό δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια στο να ξεχωρίσει η ήρα από το στάχυ (δεν είναι και οι 85 εγκληματίες, τζογαδόροι, νταβατζήδες).

 

Έρχομαι τώρα και στο θέμα του Αστέρα Τρίπολης. Αυτό που έχω να πω είναι πως όταν μια ομάδα δεν φρόντισε να οχυρωθεί με καλούς παίκτες και σωστούς προπονητές τότε μοιραία έπρεπε να απευθυνθεί στο «σύστημα» προκειμένου να διερευνήσει τις προθέσεις του για να βγει από τη δύσκολη θέση. Όμως το σύστημα προφανώς και δεν το έφτιαξε ο Αστέρας. Ούτε καν το συντήρησε γιατί όπως φάνηκε δεν είχε τη δύναμη να το κάνει αυτό.

 

Άλλωστε τα τηλεφωνήματα έδειξαν ότι δεν υπήρχε καμία βούληση από τους «μεγάλους» να σωθεί η ομάδα της Αρκαδίας. Με βάση τις συνομιλίες -που είναι μέχρι τώρα και τα μοναδικά στοιχεία- ο Αστέρας, ευτυχώς για αυτόν, απέτυχε παταγωδώς στην επιχείρηση διάσωσης. Για αυτό και υποβιβάστηκε (στην πορεία του ήρθε το μάννα εξ ουρανού από την πλαστογραφία του Ηρακλή). Αυτοί που… έπρεπε να σωθούν τα κατάφεραν. Με το… σπαθί τους!

 

Κλείνω, τονίζοντας το λάθος των ανθρώπων που είναι κοντά στον Δημήτρη Μπάκο (όχι πως είναι μικρό παιδί αλλά όφειλαν να τον προστατεύσουν). Δεν έπρεπε επουδενί αυτός ο άνθρωπος που είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας με περιουσία χτισμένη από το μηδέν να γίνει συνομιλητής ανθρώπων που έχουν εντελώς διαφορετικές δραστηριότητες από αυτόν. Όση εκδούλευση και φούμαρα και να του πουλούσαν, έπρεπε η κλήση τους να είναι αναπάντητη και όχι ληφθείσα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1 1 0 0 31
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1 0 0 1 31
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1 0 0 1 27
4 ΟΦΗ 1 0 1 0 26
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1 1 0 0 23
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 1 1 0 0 22
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 1 0 1 0 22
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1 0 0 1 18

Ροη Ειδησεων

Μοιρασου την σελιδα μας

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

No upcoming matches!